Alle piler peker oppover for Protan Entreprenør Midt-Norge

Alle piler peker oppover for Protan Entreprenør Midt-Norge


- Tiårsjubileet vårt druknet i koronaen, men ellers ble 2020 et godt år for oss, sier regionsjef i Protan Entreprenør Midt-Norge, Eskil Sjøflot.

Til tross for et krevende korona-år i 2020 klarte Protan Entreprenør Midt-Norge AS å oppnå rekordomsetning og rekordresultat i jubileumsåret.

Det ble ikke stort til feiring av jubileet, men Protan-tekkerne i regionen fokuserte på å tekke tak og bygge bad og økte omsetningen med 5 millioner kroner sammenliknet med året før.

Omsetningen på 70 millioner kroner er den beste noensinne for Protan Entreprenør Midt-Norge AS, som ble opprettet i 2010 og har avdelinger i Trondheim, Levanger og på Averøya ved Kristiansund.

Gir trygghet for ansatte og kunder

- Å få kurvene for omsetning og resultat til å følge hverandre oppover gjennom flere år vitner om at vi ikke bare har flaks. En trygg arbeidsplass med sunn økonomi betyr mye for både kunder og ansatte i krevende tider som nå, sier regionsjef Eskil Sjøflot.

Protan Entreprenør Midt-Norge dekker – og tekker – et stort geografisk område, fra Helgeland i nord til Alvdal i sør. Stort nedslagsfelt gir godt spillerom, da konkurransen i takmarkedet i Trondheim by er tøff.

I tillegg til en sunn miks av takentrepriser på både nybygg og rehabiliteringsprosjekter, har en økt satsing inn mot våtromsmarkedet bidratt på topplinjen.

Regjerende norgesmestere

Det var ikke bare 10-årsjubileet som fikk passere i stillhet i 2020 Også det planlagte Tak-NM under Norges Takmesse 2020 i Stavanger ble avlyst. Det gjør at Protan Entreprenør Midt-Norge fortsatt kan titulere seg som regjerende norgesmestere i taktekking, etter seier på hjemmebane under takmessen i Trondheim i 2018.

- Gode resultater i vår bransje handler om fornøyde kunder og høyt faglig nivå. Derfor er lagbygging så viktig, sier Eskil, som har vært med helt siden starten for ti år siden.

- Mange av våre taktekkere har jobbet lenge sammen. Det er ganske vanlig at man sprer de mest erfarne taktekkerne på ulike team. Den samhandlingen som oppstår mellom folk som trives sammen og kjenner hverandre godt er veldig verdifull og bidrar til positivitet og god fremdrift. Det blir den samme typen musikalitet man kan få i et bra band, eller den typen telepati man kan se mellom gode spillere på et fotballag. Da blir det kvalitet i våre leveranser.

Takekkere i alle ledd

Protan Entreprenør i Midt-Norge er derfor en godt sammensveiset gjeng på alle måter. Det er stor stabilitet i troppen, og minimalt med innleie.

Eskil Sjøflot har selv bakgrunn som taktekker, og tror det er en fordel for både kommunikasjonen i avdelingen og forståelsen for det som møter tekkerne ute på byggeplass hver dag. Det kan Kristian Elfstedt, erfaren taktekker og tillitsvalgt, skrive under på.

- Det er liten avstand mellom de på kontoret og vi som er ute på taket. Alle på kontoret har taktekkererfaring, og har stått ute i all slags vær. Derfor er vi en faglig veldig godt sammensveiset gjeng. Vi får tillitt og tar ansvar, og det er god takhøyde for faglige diskusjoner. Det bidrar til det gode resultatet, forklarer Elfstedt.

God kultur gir resultater

Kristian Elfstedt har selv vært i Protan Entreprenør Midt-Norge i snart seks år, og det sier litt om stabiliteten i mannskapet at han fortsatt er blant dem med kortest fartstid i selskapet. Han var også en av de tre tekkerne som var med på vinnerlaget i Tak-NM i 2018.

- Jeg jobbet hos en konkurrent tidligere, og en observasjon jeg gjorde meg tidlig var at det var velkomment å slå av en prat og ta en kaffe når man var innom kontoret på morgenen. Der jeg var tidligere ble dette uglesett, «hva gjør du her, kom deg ut på jobb». Det er bare et lite eksempel på hvor viktig god kultur og lagbygging er, sier Kristian Elfstedt.

Chief Operating Officer for Protans takentreprenørvirksomhet i Skandinavia, Roar Lunde, har selv liknende erfaringer fra møter med Protan Entreprenør Midt-Norge.

- Alle er med, alle stiller opp, man kan føle det gode samarbeidet i teamet når man kommer utenfra. De er en foroverbøyd organisasjon hvor det samarbeides godt i alle ledd. Det viser at kultur og lagbygging gir resultater, ikke bare på den økonomiske siden, men også gjennom en rutinert og stabil bemanning, sier Roar Lunde.