Aktuelt

Slik holder NM-vinnerne toppnivået på taket

Tydelig oppgavefordeling, samhandling og flyt kjennetegner de beste lagene, enten de spiller fotball eller jobber på taket. Protan Entreprenør Midt-Norge vant norgesmesterskapet i taktekking med akkurat denne oppskriften.

Av alle viktige finaler denne maihelgen, var finalen i Tak-NM under Norges Takmesse i Trondheim selvsagt en av de aller viktigste. Protan Entreprenør Midt-Norge AS tok bøtta på hjemmebane etter en jevn finalerunde på Clarion Hotel & Congress fredag 25. mai. 35 lag stilte i konkurransen, og de seks beste fra kvalifiseringen gikk til finalen.

- Vi ble nummer to for tre år siden med et annet lag enn det som vant nå, så det beviser vel at vi gjør noe riktig. Vi har en gjeng som holder veldig høyt faglig nivå. Vi har fokus på kvalitet og utførelse i alt vi gjør. Leverer vi supre tak, selger det den neste jobben, sier regionsjef Eskil Sjøflot.

Vinnerlaget i arbeid

Flyt og effektivitet

De tre finaletekkerne Thomas Ossletten, Kristian Elfstedt og Tomasz «Tomek» Siedlec har alle mange års fartstid i Protan Entreprenør, og er en del av et stabilt og samkjørt mannskap. Denne stabiliteten er også en av nøklene til å levere topp prestasjoner på taket, mener Sjøflot. Det er så man kan høre ekko fra Nils Arne Eggens godfot-teori og skimte trønderfotballens DNA i hvordan han beskriver hvordan tekkerne i Protan Entreprenør jobber.

- Det handler om å gjøre hverandre gode. Samhandling og respekt er utrolig viktig på taket. Hver mann har sin oppgave, og skal være maksimalt fokusert på det. Da får man flyt og effektivitet i arbeidet, og resultatet blir optimalt.

Kompetansebygging

Egil Egseth, som er Key Account Manager i Protan AS, har hatt alle gullguttene på Protans takskole. Han holder takskole for alle Protans kunder i Midt-Norge og Nord-Norge. Egseth tror at nettopp tydelig oppgavefordeling og god samhandling ble utslagsgivende også i finalen i Tak-NM.

- Det var lett å se at gutta var helt klare i arbeidsfordelingen på forhånd. Når fløyta går kan det begynne å koke, men er man trygg på seg selv og oppgaven, klarer man å holde fokus. Da begynner man ikke å se på andre og bli i tvil om det man gjør er riktig eller feil, sier den stolte læremester Egseth.

- Grundig og god opplæring har vært et av Protans fortrinn i mange år. Flere tiårs bevisste satsing på takskoler og kompetanseheving kommer alle våre kunder til gode i hverdagen, og det gir gode forutsigbare arbeidsdager for tekkerne. Alle blir trygge på hva de skal gjøre, og hvordan, forklarer Egseth.

- At tekkerne som en konsekvens av dette vinner NM, er fantastisk. Vi var helt i toppen for tre år siden med et helt annet lag, så det viser hvilken kompetanse vi har bygget over tid gjennom hele linjen, understreker Egil Egseth.

Protan-teamet på Tak-NM 2018

Travelt på toppen

Protan startet opp Trondheim-avdelingen i 2010. Fra fire-fem mann i oppstartsfasen, er det nå rundt 30 mann som jobber i Protan-tøy i Midt-Norge. Hovedkontoret ligger i Trondheim, med avdelingskontorer i Levanger og Kristiansund.

Protan Entreprenør Midt-Norge har nok å gjøre om dagen. Et stort boligprosjekt for Backe Trondheim og Trondheims nye storstue Nye Nidarøhallen pågår nå, og snart skal de i gang med Lysgården som blir et av verdens mest moderne kontorbygg når det står ferdig i 2019. Det venter også en stor rehabiliteringsjobb på is- og idrettshallene på Leangen, samt produksjonslokalene til Tine Meierier på Heimdal.

Og da vi skrev «hjemmebane» på Clarion Hotel & Congress lenger opp i denne artikkelen, snakket vi ikke bare geografisk – det var Protan Entreprenør Midt-Norge AS som tekket hele den komplekse takstrukturen på det iøynefallende hotellet nede ved havna.

Disse satt i juryen i Tak-NM:

  • Rune Kalland (dommersjef, Takråd AS, Trondheim)
  • Terje Myster Kristiansen (Atlanterprodukter AS, Lofoten)
  • Steinar Fjerdingen (Tecta Tak, Østfold)
  • Stig Skjervik (Sandnes Tak)
  • Øyvind Olsen (Protan AS)

Dommerne i aksjon

Kontakt oss for mer informasjon

Protan Entreprenør har kontorer fordelt i hele landet. I hvilken avdeling er du interessert i å jobbe?