Aktuelt

Alle piler peker opp for Protan-tekkerne i Midt-Norge

Til tross for et krevende korona-år klarte Protan Entreprenør Midt-Norge AS å oppnå rekordomsetning i jubileumsåret 2020.

- Tiårsjubileet vårt druknet i koronaen, men ellers ble 2020 et godt år for oss, sier regionsjef i Protan Entreprenør Midt-Norge, Eskil Sjøflot.

Til tross for et krevende korona-år klarte Protan Entreprenør Midt-Norge AS å oppnå rekordomsetning og rekordresultat i jubileumsåret 2020. Det ble ikke stort til feiring av jubileet, men Protan-tekkerne i regionen fokuserte på å tekke tak og bygge bad og økte omsetningen med 5 millioner kroner sammenliknet med året før.

Omsetningen på 70 millioner kroner er den beste noensinne for Protan Entreprenør Midt-Norge AS, som ble opprettet i 2010 og har avdelinger i Trondheim, Levanger og på Averøya ved Kristiansund.

Det endelige resultatet er ikke klar, men det ligger også an til en liten opptur fra 2019-tallene.

TRYGGHET FOR BÅDE ANSATTE OG KUNDER

- Å få kurvene for omsetning og resultat til å følge hverandre oppover gjennom flere år vitner om at vi ikke bare har flaks. En trygg arbeidsplass med sunn økonomi betyr mye for både kunder og ansatte i krevende tider som nå, sier regionsjef Eskil Sjøflot.

Protan Entreprenør Midt-Norge dekker – og tekker – et stort geografisk område, fra Brønnøysund i nord til Alvdal i sør. Stort nedslagsfelt gir godt spillerom, da konkurransen i takmarkedet i Trondheim by er tøff.

I tillegg til en sunn miks av takentrepriser på både nybygg og rehabiliteringsprosjekter, har en økt satsing inn mot våtromsmarkedet bidratt på topplinjen.

Kolstadflata.png

REHABILITERING AV BORETTSLAG: Et eksempel på fotavtrykket til Protan Entreprenør Midt-Norge AS er rehabiliteringen av Kolstadflaten borettslag i Trondheim, 15.000 kvadratmeter. De lysteste takene til venstre gjenstår, resten er oppgradert med nytt miljøvennlig takbelegg fra Protan. Foto: Google Maps

REGJERENDE NORGESMESTERE

Det var ikke bare 10-årsjubileet som fikk passere i stillhet i fjor. Også det planlagte Tak-NM under Norges Takmesse 2020 i Stavanger ble avlyst. Det gjør at Protan Entreprenør Midt-Norge fortsatt kan titulere seg som regjerende norgesmestere i taktekking, etter seier på hjemmebane under takmessen i Trondheim i 2018.

Tak-NM vinnerbilde.JPG

REGJERENDE NORGESMESTERE: Protan Entreprenør Midt-Norge AS vant tak-NM i 2018 med dette laget: Thomas Ossletten, Tomasz «Tomek» Siedlec og Kristian Elfstedt. Foto: Protan

- Gode resultater i vår bransje handler om fornøyde kunder og høyt faglig nivå. Derfor er lagbygging så viktig, sier Eskil, som har vært med helt siden starten for ti år siden.

- Mange av våre taktekkere har jobbet lenge sammen. Det er ganske vanlig at man sprer de mest erfarne taktekkerne på ulike team. Den samhandlingen som oppstår mellom folk som trives sammen og kjenner hverandre godt er veldig verdifull og bidrar til positivitet og god fremdrift. Det blir den samme typen musikalitet man kan få i et bra band, eller den typen telepati man kan se mellom gode spillere på et fotballag. Da blir det kvalitet i våre leveranser.

TAKTEKKERE I ALLE LEDD

Protan Entreprenør i Midt-Norge er derfor en godt sammensveiset gjeng på alle måter. Det er stor stabilitet i troppen, og minimalt med innleie.

Eskil Sjøflot har selv bakgrunn som taktekker, og tror det er en fordel for både kommunikasjonen i avdelingen og forståelsen for det som møter tekkerne ute på byggeplass hver dag. Det kan Kristian Elfstedt, erfaren taktekker og tillitsvalgt, skrive under på.

- Det er liten avstand mellom de på kontoret og vi som er ute på taket. Alle på kontoret har taktekkererfaring, og har stått ute i all slags vær. Derfor er vi en faglig veldig godt sammensveiset gjeng. Vi får tillitt og tar ansvar, og det er god takhøyde for faglige diskusjoner. Det bidrar til det gode resultatet, forklarer Elfstedt.

tak-nm2018.JPG

PÅ FINALELAGET: Kristian Elfstedt (til høyre) i aksjon på vinnerlaget i tak-NM i 2018 sammen med kollega Thomas Ossletten. Foto: Protan

GOD KULTUR GIR RESULTATER

Kristian Elfstedt har selv vært i Protan Entreprenør Midt-Norge i snart seks år, og det sier litt om stabiliteten i mannskapet at han fortsatt er blant dem med kortest fartstid i selskapet. Han var også en av de tre tekkerne som var med på vinnerlaget i Tak-NM i 2018.

- Jeg jobbet hos en konkurrent tidligere, og en observasjon jeg gjorde meg tidlig var at det var velkomment å slå av en prat og ta en kaffe når man var innom kontoret på morgenen. Der jeg var tidligere ble dette uglesett, «hva gjør du her, kom deg ut på jobb». Det er bare et lite eksempel på hvor viktig god kultur og lagbygging er, sier Kristian Elfstedt.

RoarLundesmall_SAP.jpg

IMPONERT: Roar Lunde, COO i Protan Entreprenør.

Chief Operating Officer for Protans takentreprenørvirksomhet i Norge, Roar Lunde, har selv liknende erfaringer fra møter med Protan Entreprenør Midt-Norge.

- Alle er med, alle stiller opp, man kan føle det gode samarbeidet i teamet når man kommer utenfra. De er en foroverbøyd organisasjon hvor det samarbeides godt i alle ledd. Det viser at kultur og lagbygging gir resultater, ikke bare på den økonomiske siden, men også gjennom en rutinert og stabil bemanning, sier Roar Lunde.

Eskil Sjøflot

Regionsjef Midt-Norge

Kontakt oss for mer informasjon

Protan Entreprenør har kontorer fordelt i hele landet. I hvilken avdeling er du interessert i å jobbe?

Her ligger Protan Entreprenørs avdelinger i Norge:

Øst: Oslo/Dal, Sem (Vestfold-Telemark), Gjøvik, Drammen, Nesbyen.

Vest: Bergen, Stavanger, Haugesund.

Midt-Norge: Trondheim, Levanger, Kristiansund.

Nord-Norge: Bodø, Tromsø, Narvik.

Blitaktekker_karriere.png

Det er stort behov for kvalifiserte taktekkere i Norge. Samtidig er takets funksjon i stor utvikling. Les mer om hvilke muligheter du har som taktekker og taktekkerlærling i Protan. 

Vernebygget_Peab Bjørn Bygg_Foto Ørjan Marakatt Bertelsen-9.jpg

Tøff taktekkerjobb på tøft bygg

Dette er et av de mest spektakulære byggene som er oppført i Norge de siste årene.

Vernebygget for hurtigruteskipet MS Finnmarken ved hurtigrutemuseet i Stokmarknes sto klart høsten 2020. Alle de hvite fasadeflatene er tekket med en spesiell Protan-takmembran og tekket i all slags vær av Protan Entreprenørs dyktige folk fra Bodø-avdelingen. 

Her kan du lese mer om den spektakulære takjobben.

axel-intervju-artikkel.jpg

Fra blikkenslager til taktekker

Har du håndverkererfaring og kunne tenke deg å bli taktekker?

Les om blikkenslager Axel som byttet beite.

_EEW4676mindre.jpg

Da Ingvild lærte kunnskapsministeren å tekke tak

«Bruk mer enn bare hodet»-kampanjen til Protan fikk en luftig premiere 6. september 2019.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner iførte seg verneutstyr og signalgul Protan-jakke og hadde gode samtaler med taktekkerlærling Ingvild Fjeldheim fra Protan Entreprenørs avdeling i Vestfold og Telemark og Protan-konsernsjef Erik Øyno om viktigheten av å løfte yrkesfag og jobbe for flere lærlingeplasser. Sanner fikk også prøve seg på å sveise Protan-takbelegg på miljøvennlig og utslippsfri vis - med varmluft - sammen med Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

NRK Østafjells var også tilstede - se innslaget med Ingvild og kunnskapsministeren her.

Protan_BrukMerEnn_980x300_Dekstop.jpg