Aktuelt

Slik er det å jobbe hos oss

Mange muligheter for karriere i Nordens største taktekkerfirma. Axel byttet bransje for å bli taktekker.

For første gang kjenner jeg at det er en agenda for min læreplan. Jeg ser at jeg har store muligheter til å utvikle meg, forteller Axel Stensrud entusiastisk.

Axel er på vei til å bli taktekker og startet i høst som lærling for Protan Entreprenør AS på Sem i Vestfold Telemark fylke. Tidligere jobbet han som blikkenslager og han har også fagbrev i butikkfag. Fordi han ønsket nye utfordringer, byttet han bransje.

Jeg kan jo litt mer enn en fersking. Den tiden jeg har vært i firmaet har jeg opplevd behagelige arbeidsforhold og gode ledere. Jeg har jo jobbet ulike plasser tidligere og opplevd både gode og dårlige ledere, så det betyr mye for meg. Her har jeg inntrykk av at de jobber i synergi og at man sjonglerer utfordringer og oppgaver godt, sier Axel.

Løsningsorientert og klartenkt!

En taktekker er en autorisert fagperson med solid kunnskap om tekking av tak, både på rehabiliteringsprosjekter og nye bygg. Som lærling er Axel innom alle faser, som legging av folie, isolering av tak, klargjøring av hytter som skal få torvtak og legging av folie på våtrom. Protan har sikkerhet i fokus, og det blir gitt god opplæring til alle taktekkere.

— Jeg er blitt tatt veldig godt i mot, jeg synes det er helt konge på jobb! Det er en fysisk jobb der jeg får mulighet til å jobbe med ulike mennesker, og taktekking er et kulere fag enn jeg tror mange tenker. Mange tenker nok på dårlige værforhold og snø, vind og regn, men Protan gir deg gode arbeidsklær av høy kvalitet, så det tåler du. Det gjør dagen morsom å krige gjennom, sier Axel.

Det er en variert jobb som er krevende fysisk, og du må være løsningsorientert og klartenkt. Du må klare å ligge noen skritt foran når du står på taket. Det er viktig med tanke på HMS og hva som potensielt kan skje, legger han til.

Nordens største taktekkerfirma

Protan er Nordens største taktekkerfirma og legger årlig 1,5 millioner kvadratmeter tak. For taktekkerne betyr det at de jobber på ulike bygninger, og på tak på alt fra industribygg, kjøpesentre, boliger og ulike offentlige bygg.

Protan bruker resirkulerbare materialer som legges med varmluft. Dette er miljøvennlige valg i forhold til fossile brennstoffer, og det bidrar til å redusere brannrisikoen under arbeidet med taket og på det ferdige taket. Det gjør også at taktekkerne kan tekke i all slags vær, året gjennom.

teaer-i-intervju-uten-tekst.jpg

Spennende og utfordrende arbeid

Ove Andre Elde har jobbet innen bygg og anlegg siden 1994. Han jobber som prosjektleder i Protan Entreprenør AS, noe han har gjort siden april 2019. Som prosjektleder har han personalansvar for taktekkere, han er ansvarlig for fremdrift av arbeid, bestilling av materialer og utstyr, ulike økonomiske rapporteringer og annet administrativt arbeid.

Å jobbe i Protan Entreprenør AS er spennende og utfordrende. Kompetanseutvikling er viktig, og jeg har fortsatt mye å lære, forteller Ove Andre.

Særlig trekker han frem det gode arbeidsmiljøet i bedriften. Protan har verdier som engasjement, samarbeid, kvalitet og ansvar, det er også egenskaper Elde ser i sine kolleger.

Det jeg setter mest pris på i jobben er mine gode kolleger som har høy kompetanse. Jeg må jo snakke for vår avdeling, Drammen/Sem, og her er det veldig bra! Vi hjelper hverandre, og jobber som et team. Det er flotte mennesker som jobber mot et felles mål, og leverer kvalitet, sier han.

Det er mange ulike muligheter for spennende arbeid i Protan Entreprenør AS. Ove Andre har en oppfordring til de som er nysgjerrige på en karriere her.

Kom innom for en prat, så skal vi ta oss tid til å fortelle deg om mulighetene for å gjøre karriere i Protan, sier han.

 

Se våre ledige stillinger her!

Kontakt oss for mer informasjon

Protan Entreprenør har kontorer fordelt i hele landet. I hvilken avdeling er du interessert i å jobbe?